Asunnon muutostyöt

Asunnon muutostyöt sekä asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet

Kunnan on korvattava vaikeavammaiselle henkilölle asunnon muutostöistä sekä asuntoon kuuluvien välineiden ja laitteiden hankkimisesta hänelle aiheutuvat kohtuulliset kustannukset, jos hän vammansa tai sairautensa johdosta välttämättä tarvitsee näitä toimenpiteitä suoriutuakseen tavanomaisista elämän toiminnoista. (Finlex).

Kuulovammaiselle asuntoon kiinteästi asennettavia välineitä voivat olla mm. induktiosilmukka ja hälytysjärjestelmä. Asunnon muutostöistä aiheutuvat kohtuulliset kustannukset korvataan hakijalle kokonaan.

Asunnon muutostöiden tarpeellisuudesta ja välttämättömyydestä pyydetään lausunto kuulokeskuksen kuntotutusohjaajalta. Tarvittaessa pyydetään myös lääkärinlausunto.

Miten?

Kuulokeskuksen sosiaalityöntekijä auttaa hakemuksen tekemisessä ja tarvittavien lausuntojen hankkimisessa.

Kunnan vammaispalvelujen kanssa on hyvä sopia hakemisen yhteydessä myös palvelusuunnitelman laatimisesta, jolloin saadaan muodostettua kokonaiskuva lapsen tarvitsemista apuvälineistä tukitoimista.

Kommentit

 1. Seppo Ojala sanoo:

  Äitini on 91-vuotias ja hänellä on huono kuulo.Vaikka on kuulolaite niin silti hän ei oikein kuule puhelimessakaan mitään.Kuulolaite on noin vuoden vanha ja se uusittiin silloin TYKS:ssä samalla kun mitattiin kuulo.Nyt kysyn että onko sellaisia huonokuuloisten puhelimia missä olisi myös ns. hälytysnappi jos sattuu jotain muuta vakavaa.Minun täytyy nyt vielä alkaa toimimaan sen kuulolaitteen kanssa ja mennä hänen kanssaan TYKS:iin vaikka vaihtamaan se kuulolaite.

  1. Ulla Konkarikoski sanoo:

   Hei Seppo!

   Tutkin asiaa ja ilmeisesti kaikissa Doron puhelinmalleissa on avunpyyntöpainike, jota puhelimen käyttäjä painaa kerran pitkään ja puhelin hälyttää tekstiviestillä ennalta määrättyihin puhelinnumeroihin. Myös monista Maxcomin malleista löytyy vastaava toiminto SOS-turvapainikkeen nimellä. Joissakin malleissa avunpyyntö tai turvapainikkeen painaminen aukaisee automaattisesti puhelimen kaiuttimen, jolloin apua tarvitseva voi keskustella auttajan kanssa, vaikka puhelin ei olisi kädessä.

   Löytyisiköhän näistä sopiva ratkaisu äitisi tilanteeseen?

   Ulla, Kuuloavaimen taustajoukoista

Lisää uusi kommentti