Viittomakielen ja kommunikaatiomenetelmien opetus

Viittomakielen ja kommunikaatiomenetelmien opetusta haetaan lääkärin tai puheterapeutin lausunnolla kunnalta. Opetusta voidaan järjestää yksilö- ja ryhmäopetuksena. Usein sitä järjestetään perheelle ja mahdollisesti muille lapsen kanssa toimiville aikuisille. Opetuksen myöntää kotikunnan sosiaalitoimi vammaispalvelulain perusteella sopeutumisvalmennuksena. Sopeutumisvalmennus on määrärahasidonnainen palvelu.

15 § Sopeutumisvalmennus: Sopeutumisvalmennukseen kuuluu neuvonta, ohjaus ja valmennus vammaisen henkilön ja hänen lähiyhteisönsä sosiaalisen toimintakyvyn edistämiseksi. Sopeutumisvalmennusta voidaan toteuttaa yksilöllisesti tai ryhmäkohtaisesti ja tarvittaessa se voi olla myös toistuvaa.(Finlex)

Mistä löydän sopivan opettajan?

Opettajia voi tiedustella www.opetustilaus.fi, järjestöjen työntekijöiltä tai kuulokeskuksesta. Myös monet viittomakielen tulkkausta tarjoavat yritykset tarjoavat viittomakielen ja kommunikaatiomenetelmien opetusta.

Mikäli ette syystä tai toisesta saa opetusta kunnalta tai joudutte odottamaan päätöstä, odottaessanne voitte tutustua verkkoaineistoihin ja järjestöjen tarjoamiin palveluihin:

Kommentit

 1. Jaana Reuter sanoo:

  A_PU_VA!

  Hei, miksi Lasten viittomasanakirja ei avaudu?
  Tämän vuoden puolella on ollut koko ajan ongelmaa sivustolla, jossa viittomia aakkosittain. Sivut ovat aivan ihanat ja suosittelen niitä kielihäiriöisten lasten vanhemmille. Monet lapset käyttävät niitä tukiviittomien opetteluun.

 2. Johanna Kivimäki sanoo:

  Minä en myöskään ole onnistunut kertaakaan saamaan kyseistä sivua auki, vaikka kommentti onkin vanhentunut. Tarvisin sivustoa kipeästi. Missä vika.

 3. Marja Rönnberg sanoo:

  Hei
  Olen löytänyt sivuston nimeltä Käsipuhe. Olisiko siitä apua myös tämän sivuston käyttäjille?

Lisää uusi kommentti