Viittomakielinen kirjasto

Internetissä toimiva viittomakielinen kirjasto kokoaa ensimmäistä kertaa suuren määrän sekä suomalaista ja suomenruotsalaista viittomakieltä sisältävää videoaineistoa yhteen paikkaan. Erikoiskirjasto perustettiin koska kirjastolaitos ei pystynyt palvelemaan viittomakielisiä kuulovammaisia kirjastolain edellyttämällä tavalla.

Kirjasto palvelee kaikkia viittomakielisiä sekä viittomakielestä kiinnostuneita, mutta erityistä huomiota on kiinnitetty lapsiin. Palvelusta löytyvät viitotut lastenohjelmat on myös puhuttu, eli ne sopivat kaikille lapsille.

Palveluun lisätään materiaalia jatkuvasti. Kirjasto ottaa myös ehdotuksia vastaan sisällöstä jota siellä haluttaisiin tulevaisuudessa nähdä.

Kirjaston palveluja pääsee käyttämään rekisteröitymättä.

http://www.viittomakielinenkirjasto.fi/

Kommentit

 1. Jaana Reuter sanoo:

  A_PU_VA!

  Hei, miksi Lasten viittomasanakirja ei avaudu?
  Tämän vuoden puolella on ollut koko ajan ongelmaa sivustolla, jossa viittomia aakkosittain. Sivut ovat aivan ihanat ja suosittelen niitä kielihäiriöisten lasten vanhemmille. Monet lapset käyttävät niitä tukiviittomien opetteluun.

 2. Johanna Kivimäki sanoo:

  Minä en myöskään ole onnistunut kertaakaan saamaan kyseistä sivua auki, vaikka kommentti onkin vanhentunut. Tarvisin sivustoa kipeästi. Missä vika.

 3. Marja Rönnberg sanoo:

  Hei
  Olen löytänyt sivuston nimeltä Käsipuhe. Olisiko siitä apua myös tämän sivuston käyttäjille?

Lisää uusi kommentti