TekstiversioPoistu tekstiversiosta
A+ A-

Suvi-verkkosanakirja on uudistunut

Suvi, Suomalainen viittomakielen verkkosanakirja on avattu täysin uudistuneessa käyttöliittymässä suvi.viittomat.net. Uutta on ulkoisen olemuksen lisäksi sisällössä. Suvista löytyy yleisviittomiston ohella nyt myös satuhahmoja, paikannimiä ja ihmisen lisääntymiseen liittyvää viittomistoa. Hakutapoihin on lisätty mahdollisuus tehdä hakuja suomen sanoilla esimerkkilauseiden käännöksistä, ja viittomaluetteloista voit myös valita tietyn teeman selailtavaksesi (esim. Muumit, Ankkalinna tai Suomen kunnat). Myös koko suomalaisen viittomakielen aineistoa voi nyt selata kerralla.

Suomenruotsalaiselle viittomakielelle on tekeillä oma Suvi-sivustonsa. Sinne on ensimmäisenä tulossa Se vårt språk -julkaisun (2002) aineisto.

Uusi Suvi on beta-versio, ja siksi kaikenlainen käyttäjäpalaute on erityisen tervetullutta. Palautesivu löytyy klikkaamalla sivuston Info-painiketta.

Suvi on tarkoitettu sekä viittomakielen äidinkielisille käyttäjille että sen opiskelijoille. Viittomien perusmuotoja voi käyttää myös viitotussa puheessa ja tukiviittomina.

Kuurojen Liitto ry