TekstiversioPoistu tekstiversiosta
A+ A-

Kela: Tulkkitilaus etäyhteydellä

Uusi, nopea ja helppo tapa tilata tulkki

Kela tarjoaa vammaisten tulkkauspalvelun asiakkaille uutta, henkilökohtaista palvelua. Tulkin voi tilata esimerkiksi viittomakielellä.

Kela kokeilee uutta palvelua, jossa käytetään kuvayhteyttä. Asiakas voi ottaa kuvayhteyden Kelan välityskeskukseen kotikoneeltaan ja tilata tulkin omalla kommunikaatiotavallaan. Palvelua tarjotaan erikseen kuulo- ja kuulonäkövammaisille ja puhevammaisille asiakkaille.

Asiakkailta saatu hyvää palautetta

Kuvayhteyttä käyttäneet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluun. Palvelua on pidetty helppona, vaivattomana ja nopeana tapana tilata tulkki. Asiakkaat ovat kokeneet erittäin myönteiseksi myös sen, että palvelu on henkilökohtaista. Asiakkaat ovat voineet olla suoraan yhteydessä Kelan asiakaspalvelijaan omalla kommunikaatiotavallaan.

-Toivomme saavamme lisää asiakkaita kuvayhteyspalvelun käyttäjiksi. Näin voimme paremmin testata palvelun laatua ja käytettävyyttä sekä saada palautetta eri kommunikaatiotapoja käyttäviltä asiakkailtamme. Kokeilu päättyy 16.5. Jos asiakkaat kokevat palvelun tarpeelliseksi ja vaivattomaksi,  voimme jatkaa palvelua tämän jälkeenkin, sanoo suunnittelupäällikkö Pirkko Kilpeläinen.

Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö, Pirkko Kilpeläinen

Vammaisten tulkkauspalvelukeskuksen johtaja Sari Paloposki

Katso Kelan tiedote (17.2.2014) viitottuna