TekstiversioPoistu tekstiversiosta
A+ A-

Partiota viittomakielellä

27.8.2014 Ilvesveikot

partio

Partiossa lapsi tai nuori oppii erä-, leiri- ja kansalaistaitoja, johtamista, sosiaalisuutta ja kädentaitoja. Viikoittaisissa kokouksissa harjoitellaan erilaisia taitoja, joita käytetään partioretkillä, -leireillä ja partiotaitokilpailuissa. Partiossa tärkeintä on yhdessä tekeminen ja tekemällä oppiminen. Partiolaiset kokoontuvat ryhmissä, joita nimitetään laumoiksi tai joukkueiksi lapsen iän mukaan. Ryhmät kuuluvat lippukuntiin, jotka järjestävät erilaisia tapahtumia, kuten retkiä ja leirejä, juhlia ja tempauksia.

Partiolaisilla on myös oma keskusjärjestönsä ja useita partiopiirejä, jotka järjestävät lapsille ja nuorille paljon erilaista toimintaa. Suomessa oli vuonna 2012 noin 60 000 partiolaista, yhteensä partiolaisia on maailmalla 216 maassa noin 38 miljoonaa. Partio on kaikille avoin harrastus, sinne saa tulla iästä, sukupuolesta, terveydentilasta ja uskonnosta huolimatta. Partiossa kaikki lähtevät liikkeelle kyvyistään ja mahdollisuuksistaan käsin ja ennakkoluulot pyritään voittamaan partiossa ja erilaisuus muuttamaan vahvuuksiksi.

download

Nyt partio on pääkaupunkiseudulla avoin myös viittomakielisille lapsille. Jos lapsesi on kiinnostunut luonnossa liikkumisesta, kädentaidoista tai mukavasta yhteisestä harrastuksesta samankaltaisten kanssa ja tutustua myös uusiin tuttavuuksiin yhdessä tekemisen kautta, se on nyt mahdollista myös viittomakielellä.

Helsingin Pasilassa, Ilvesveikot-lippukunnassa kokoontuu sekalauma nimeltä Ketut, jossa on jo muutama innokas partiolainen. Vielä kaivataan kuitenkin lisää jäseniä. Toimintaa ryhmällä on ollut syksystä 2013 alkaen. Ryhmän johtajina on viittomakielentaitoisia ja viittomakielisiä johtajia. Jokaisen lapsen kommunikaatiota ryhmässä tuetaan yksilöllisesti, ohjelma pidetään pääasiassa viittomakielellä mutta lapsen ymmärtämistä tuetaan ja lapsi saa käyttää sitä kieltä, jolla hän kokee voivansa ilmaista itseään parhaiten. Lapsella ei myöskään tarvitse olla kuulovammaa, jotta hän voi liittyä, kuulevat viittomakieliset lapset ovat meille erittäin tervetulleita mutta mahdollinen kuulovamma otetaan huomioon erilaisissa tilanteissa viikoittaisissa kokouksissa ja lippukunnan muissa tapahtumissa.

Ryhmä suorittaa sudenpentuohjelmaa, joka on suunnattu 7-9 vuotiaille partiolaisille mutta voimme ottaa myös hieman vanhempia lapsia tilanteen mukaan. Jos kiinnostuneita saadaan riittävästi, mietimme ryhmän perustamista vanhemmille partiolaisille tai tukiviittomilla toimivaa ryhmää, nämä totetuvat mahdollisesti syksyllä 2014 jos löytyy vetäjiä/kiinnostuneita lapsia/nuoria. Lippukunnan toiminta alkaa 27.8.

Lisätiedot >>