TekstiversioPoistu tekstiversiosta
A+ A-

Marvelilla uusi sisäkorvaistutesupersankari!

Tohtori Ronald Hoffman on tehnyt töitä parantaakseen kuulovammaisten lasten elämänlaatua jo 35 vuoden ajan, enimmäkseen lääketieteellisin keinoin. Nyt hän on päättänyt käydä taisteluun kuulovammaisten lasten kiusaamista vastaan, kumppaninaan Marvelin uusin supersankari sekä New Yorkin Mount Sinai -sairaala ja Children’s Hearing Institute.

Saphearalla on sisäkorvaistute kummassakin korvassa ja kaulassa koru joka suojelee häntä. Yhdessä kumppaninsa, kuulolaitetta käyttävän Blue Earinkanssa hän esiintyy Marvel Custom Solutionsin kanssa yhteistyössä tehdyssä Iron Man -sarjakuvassa.

Saphearan seikkailujen tarinoiden tarkoitus on viihdyttämisen lisäksi tarjota kuuleville lapsille tietoa kuulovammoista ja niihin liittyvistä hoidoista ja laitteista. Sapehara ja Blue Ear tarjoavat myös kuulovammaisille lapsille ja heidän vanhemmilleen tavan tutkia eri hoito- ja kuntoutusvaihtoehtoja.

Sarjakuvaa jaetaan aluksi 150.000:lle lapselle New Yorkin alueella, mutta katsotaan mihin Saphearan supervoimat tulevaisuudessa kantavat – ehkä jopa lehtihyllyihin kaukaiseen Suomeen.

Kuva: CHI/Marvel Custom Solutions